Tässä muutamia työskentelyä nopeuttavia vinkkejä InDesign-käyttäjälle:
1. Alt + kaksoisklikkaus tekstikehyksen päältä valintatyökalulla avaa Tekstikehyksen Ominaisuudet -valintaikkunan.
2. Kolmoisklikkaus valitsee InDesignissa oletusarvoisesti tekstirivin, mikä ainakin omasta mielestäni on harvinaisen turha valinta. Voit valita kokonaisen kappaleen kolmoisklikkaamalla tekstistä, kunhan poistat ohjelman asetuksista valinnan Type –> Triple Click to Select a line. Neloisklikkauksella valitaan sitten koko juttu, mutta meneeköhän jo ylenmääräiseksi napsutteluksi…
3. Alt-klikkaus kappaletyylin nimen päältä liittää kappaletyylin tekstiin, mutta poistaa kappaleessa olevat suorat muotoilut. Alt+vaihto -napsautus puolestaan poistaa sekä suorat muotoilut että merkkityylit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *