PC-markkina toipui viime vuonna pitkään jatkuneesta alamäestään, ironista kyllä, koronapandemian ansiosta. Lisääntynyt etätyö ja etäyhteyksien tarve kirittivät tietokonekauppaa. Yksi selkeistä voittajista oli Chromebookit, joiden myynti kasvoi hurjasti varsinkin syksyllä 2020.

Minullakin on ollut HPn Chromebook käytössä viime keväästä lähtien, mutta sen käyttö on jäänyt aika vähälle. Windows- ja Mac-koneisiin tottuneelle olikin yllättävän vaikea totutella järjestelmään, johon ei voi asentaa perinteisiä ohjelmistoja.

Onneksi useimmat sovellukset ovat jo saatavissa myös PWA-verkkosovelluksina (PWA = Progressive Web Apps). Niinpä HP onkin pikkuhiljaa hiipinuy työkoneekseni. Googlen käyttöjärjestelmä käynnistyy salamannopeasti ja on turvallinen. Toki siinäkin omat riskinsä on: Äskettäin Crome ilmoitti poistaneensa käyttämäni sää-laajennuksen käytöstä, koska sen oli havaittu levittävän haittaohjelmia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *