Microsoft on päättänyt vaihtaa Office-ohjelmien oletusarvoisen fontin nykyaikaisempaan. Vuodesta 2007 käytössä ollut Calibri suunniteltiin näyttämään pienikokoinen teksti ruudulla kirkkaana ja teräväreunaisena. Tähän tarkoitukseen kehitetty ClearType-teknologia ei ole enää nykyisillä tarkoilla 4K-näytöillä tarpeen. Calibri suunniteltiin hyödyntämään juuri ClearType-teknologiaa. Lisäksi nykyiset näytöt esittävät Calibrin jopa liiankin tarkasti, jolloin isokokoisena sen päädyt kallistuvat ulospäin, mitä ei alunperin ollut tarkoitus havaita. Niinpä Microsoft on pyytänyt viideltä eri suunnittelijalta ehdotuksen uudeksi oletusfontiksi. Uusi fontti vaihtuu vasta vuoden 2022 lopussa. Siihen saakka käyttäjiltä kerätään kommentteja ja mielipiteitä uusista fonteista.

Tässä alla näet esimerkin jokaisesta ehdokkaasta: Tenorite, Bierstadt, Skeena, Seaford ja Grandview. Oma suosikkini näistä on Tenorite modernina ja yksinkertaisena fonttina. Vaikkakin Bierstadt toki nimensä puolesta vetoaisikin näin terassikauden alussa! Kovin suuria erojahan näissä ei missään ole. Kaikki ovat käyttökelpoisia. Fontit ovat jo käytettävissä Office 365 -tilaajille. Ne pitää vaan ensimmäisellä käyttökerralla ladata fonttivalikosta.

Mikä on sinun suosikkisi?

2 thoughts on “Calibrin seuraaja”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.