Adoben Creative Cloud -ohjelmistojen vähän käytetty, mutta hyvin hyödyllinen ominaisuus ovat jaetut resurssikirjastot (CC Libraries). Kirjastot ovat käytettävissä kaikissa luovaan käyttöön tarkoitetuissa Adoben ohjelmistoissa (mm. Photoshop, Illustrator, InDesign ja Premiere Pro) ja niiden avulla on helppoa ja vaivatonta jakaa esimerkiksi logoja, kuvakkeita, värejä tai tekstityyppejä sovellusten tai jopa työryhmän jäsenten välillä. Suurimman hyödyn kirjastoista toki saa lisäämällä niihin omaa sisältöä, mutta Adoben markkinapaikalla on tarjolla myös monia käyttökelpoisia avoimia kirjastoja (Public CC-Libraries) vapaaseen käyttöön.

Avoimet kirjastot löydät mm. Creative Cloud -hallintaohjelman kautta valitsemalla yläreunasta Markkinapaikka ja sen jälkeen vasemmasta reunasta Kirjastot. Avoimet kirjastot löytyvät Kaikki kirjastot -otsakkeen alta:

Avoimissa kirjastoissa on mm. kuvakkeita ja emojeja.

Napsauttamalla Seuraa-painiketta saat kirjaston näkyviin kaikkien sovellusten CC Libraries -paneeliin, josta voit vetää sisältöä omaan dokumenttiisi tai piirrokseesi. Kuvakkeita voisi käyttää esimerkiksi Premiere Prolla tuotettavissa videoissa. Jos haluat lopettaa kirjaston käytön, valitset vain Lopeta seuranta Creative Cloud -hallintaohjelmassa. Periaate on vähän niinkuin somekanavissa – joko seuraat tai et!