Microsoft on julkaissut uuden käyttöjärjestelmänsä Windows 11 hitaaseen jakeluun. Huomisesta alkaen ilmaista päivitystä tarjotaan niihin Win10-tietokoneisiin, jotka täyttävät Microsoftin asettamat vaatimukset. Olin aivan varma, että tietokoneeni saa päivityksen ensimmäisten joukossa, mutta niinpä vaan yllätys olikin suuri, kun tietokoneen kuntotarkistus ilmoitti, ettei tietokoneen prosessori ole tuettujen joukossa. Hyväksyisin asian, jos kyse olisi kovinkin vanhasta ja hitaasta laitteesta, mutta asia ei tällä kertaa ole niin. Intelin 6 vuotta vanha i5-6400 -prosessori (2,7 GHz, suoritinytimiä 4 kpl) on Microsoftin mielestä liian kykenemätön pyörittämään uutta käyttöjärjestelmää. Epäilen tätä vahvasti.

Windows 11:n järjestelmävaatimukset ovat herättäneet yleisemminkin närää ja monella muulla on verkon keskusteluista päätellen tämä sama tilanne. Ympäristönäkökohtien huomioimisestakaan ei voi Microsoftia tässä kiitellä: tietotekniikkaromun määrä lisääntyy aivan turhaan yritysten ja kuluttajien vaihtaessa uusiin Win11-yhteensopiviin tietokoneisiin. Onneksi mikään pakko ei ole vielä päivittää uuteen käyttöjärjestelmään. Windows-kymppikin saa vielä pitkään päivityksiä, mutta jossain vaiheessa koittaa se päivä, kun sovellusohjelmat alkavat vaatia uutta versiota toimiakseen. Toivottavasti siihen on vielä matkaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *