Adoben vuosittainen tuotejulkistus-tapahtuma Max on jälleen alkanut. Tapahtuma järjestetään viimevuotiseen tapaan virtuaalisesti verkossa. Tapahtuman aikana esitellään Creative Cloud -ohjelmien uusia ominaisuuksia ja muita Adoben ohjelmisto-tuotteita. Paljon näkyvyyttä tämän vuoden avausseminaarissa sai mm. Substance 3D -ohjelmistoperhe, jolla voi toteuttaa mielikuvituksellisia 3D-malleja. Dimension 3D -sovelluksen tulevaisuus jäi sensijaan avoimeksi. Uusi Stager-sovellushan on likipitäen kopio Dimensionista. Tuskinpa molempia sovelluksia jatkokehitetään.

Tavanomaisen liiba-laaban (creativity-sana mainittiin esityksessä varmaankin tuhat kertaa) lisäksi Adoben evangelistat (tuote-ekspertit) esittelivät sovellusten uusia ominaisuuksia: Photoshopista ja Illustratorista julkaistaan web-versiot ja työpöytäsovelluksista voi jatkossa jakaa kuvia muille tarkasteltavaksi ja kommentoitavaksi samaan tapaan kuin InDesignista tällä hetkellä. Illustratoriin tulee uusia 3D-työkaluja, jotka vaikuttivat esittelyn perusteella lupaavilta. Photoshopissa puolestaan on parannettu Neural Filter -suotimia ja mustavalkoisen valokuvan väritys toimii nyt paremmin ja säilyttää ihonvärit luonnollisempana.

Creative Cloudiin on tulossa Spaces-niminen yhteistyötila, jossa työryhmä voi speksata projekteja ja jakaa tiedostoja. Premiere Prohon tulee automaattinen tekstitys, mutta kielivalikoima vilahti esityksessä niin nopeasti, etten ehtinyt nähdä, oliko suomen kieli mukana. Tuskinpa vaan.

Uudet CC 2022 -versiot ovat jo ladattavissa Creative Cloudissa. Niistä lisää myöhemmin, kun ehdin tutustua uusiin ominaisuuksiin tarkemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *