Kuvakaappaus Adoben websivuilta

Adobe InDesignin uudessa 2021-versiossa on mielenkiintoinen uusi ”ominaisuus”, jota ohjelmistovalmistaja itse kuvailee tällä tavalla:

Koska haluamme ilmentää Adoben ydinarvoja, monimuotoisuutta ja osallisuuden edistämistä, olemme korvanneet Adobe InDesign -ohjelmassa sellaisen kielen ja viitekuvat, jotka eivät edusta inklusiivista eli osallistavaa ajattelutapaa.

Muutokset otetaan käyttöön lokakuun 2021 Adobe InDesign -versiossa.

Kyseessä on englanninkielisen version käyttämä ilmaus sivupohjista Master Pages, joka on siis ilmeisesti jollakin tavalla monimuotoisuutta ja osallisuutta vähentävä ilmaus… Se on korvattu englanninkielisessä 2021-versiossa termillä Parent Pages. Suomenkielisessä versiossa tätä ”ongelmaa” ei ole ollut, koska sivupohjat ovat aina olleet Sivupohjia eli ne edustavat inklusiivista eli osallistavaa ajattelutapaa. Hyvä me ja suomenkieli! Tosin onko pohjalla oleminen kuitenkaan niin positiivista. Eiköhän siitäkin voisi joku pahastua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *