Excel-taulukkolaskenta on tekstinkäsittelyyn verrattavissa olevaa perusosaamista kaikille työelämässä vielä puurtaville. Excel on monipuolinen väline, jota voi käyttää monella eri tavalla. Monen työnkuvaan kuuluu laajojen tietoaineistojen työstäminen järkevämpään muotoon tiivistämällä ja suodattamalla datasta tärkeitä tunnuslukuja ja trendejä. Tässä yhteydessä voi perustellusti todeta, että Excel todellakin excels at Data Crunching. Uusissa Excel-versioissa on tehokkaat työkalut tähän tarpeeseen jo valmiiksi asennettuina. Vain käyttäjät puuttuvat. Monet tuskailevat tyhjien rivien poistamisessa tai tiedon muokkaamisessa käyttökelpoiseen muotoon. Pivot-taulukot ja niihin kiinteästi liittyvät Power Pivot -tietomallit ja Power Query -kyselyt muodostavat tehokkaan ja kaikille käyttäjille saavutettavan ETL-työkalun (Extraction = tiedon poiminta, Transform = tiedon muokkaus ja siivoaminen, Loading = tiedon lataaminen taulukkoon tai tietomalliin). Sinun ei tarvitse olla Excel-guru käyttääksesi tätä Excel-magiikkaa!

Tämä koulutuskokonaisuus on nyt tarjolla ensimmäisen kerran loppukesällä (31.8.2022) etäkoulutuksena. Jokaisen, joka käsittelee Excelillä laajoja tietoaineistoja, olisi syytä hallita näiden työkalujen käyttö. Se säästää kallista työaikaa ja erityisesti hermoja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *