Microsoftin web-selain Edge on kehittynyt varteenotettavaksi vaihtoehdoksi Googlen Chrome-selaimelle, jota vaivaavat kiusalliset epäilyt käyttäjän verkkoselailun tallentamisesta. Muistisyöpöksikin Chromea usein kuulee moitittavan. Edgen uudessa päivityksessä on muutamia näppäriä tapoja tallentaa verkkosivujen sisältöä:

Jos napsautat sivun päältä hiiren kakkospainikkeella, voit valita joko sivun sisällön kopioinnin tai ruutukaappauksen.

Sivun sisällön kopiointia kutsutaan valikossa erehdyttävästi Verkon valinnaksi, mutta se siis käytännössä antaa valita sivulta tekstiä ja kuvia leikepöydälle kopioitavaksi. Voit käyttää myös Ctrl + Vaihto + X pikanäppäimiä:

Jos haluat sen sijaan ottaa sivulta ruutukaappauksen, valitse Verkkosieppaus (Ctrl + Vaihto + S), jolloin voit ensiksi valita kahdesta vaihtoehdosta: Alue tai Koko sivu. Jos valitset alueen , voit sen jälkeen määritellä alueen vetämällä sivun päällä hiiren painike pohjaan painettuna. Voit joko kopioida alueen tai avata sen editoriin, jossa voit lisätä kuvaan merkintöjä. Voit lopuksi tallentaa kuvan tietokoneelle.

Pienet asiat ovat joskus merkityksellisiä ja vaikuttavat käyttäjäkokemukseen ehkä enemmän kuin usein luulisi. Tämäkin toiminto helpottaa ja nopeuttaa monia tilanteita, joissa web-sivulla olevat tiedot pitäisi nopeasti tallentaa jollain tavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *