Microsoft on julkaissut kevyen ClipChamp-videoeditorin nyt myös Windows 10 -käyttäjille. Sovellushan on valmiiksi asennettu jo Windows 11 -tietokoneisiin. Lisäksi Microsoft on vihdoinkin laajentanut sovelluksen käyttökelpoisuutta myös ilmaiskäyttäjille lisäämällä tallennusvaihtoehtoihin 720p ja 1080p -tarkkuudet. ClipChamp tarjoaa ilmaiskäytön lisäksi myös Canvasta tutun Pro-tilauksen, jolla saa aktivoitua lisää valmiita malleja, videoleikkeitä sekä kuvia. Ilmaisversiokin on kuitenkin oikein oiva väline helppoon videoeditointiin. Voit leikata ja lyhentää leikkeitä, käyttää siirtymätehosteita, korjata leikkeiden laatua, yhdistää stillkuvia ja ääntä, muuttaa leikkeiden nopeutta ja paljon muuta. Tarkkaan työskentelyyn ja ammattimaisempaan jälkeen toki pääsee paremmin Premiere Pro:lla, mutta somevideoiden julkaisemiseen ClipChamp on ihan kelpo työkalu. Ja se toimii myös Chromebookissa Chrome-selaimessa. Tosin suositeltava videon enimmäiskesto on tällöin 10 minuuttia johtuen Chromebookien kevyemmästä prosessointitehosta.

Microsoft ClipChamp

Hauska ja hyödyllinen ominaisuus ClipChampissa on tekstin muuttaminen puheeksi. Se onnistuu hyvin monella eri kielellä ja äänellä. Suomen kielikin taipuu oikein mainiosti. Kuuntele esimerkkejä allaolevasta videosta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *