Australialainen Canva järjesti eilen Apple-tyyppisen tuotejulkistus-shown Canva Create, jossa he esittelivät julkaisupalvelunsa uusia ja tulevia ominaisuuksia. Canvan suosiohan kasvaa räjähdysmäisesti ja heillä lienee suuria suunnitelmia tulevaisuuden varalle vai mitä voi päätellä heidän ilmoituksestaan, että olemme vasta 1 % siitä, mihin pyrimme!

Tilaisuudessa jaettiin ensimmäiset Canva Community Awards -kehittäjäpalkinnot. Yksilöpalkinnon sai zimbabwelainen Tererai Trent, joka on käyttänyt Canvan julkaisualustaa tärkeässä työssään kehitysmaiden lasten koulutuksen edistämiseen. Hän piti tilaisuudessa vaikuttavan kiitospuheen.

Canvan uusia palveluja ja ominaisuuksia ovat mm. Docs-dokumentit, jotka ovat vielä beta-vaiheessa ja julkaistaan myöhemmin syksyllä. Lisäksi videoissa voi myös nyt poistaa taustan valokuvien tapaan (Pro-version ominaisuus). Mielenkiintoisin uusi ominaisuus lienee kuitenkin tekoälyyn perustuva kuvakehitin, jonka avulla voi luoda täysin keinotekoisia kuvia tekstistä (Text to Image). Toiminto perustuu Stability AI ltd:n kehittämään teknologiaan. Palvelun toimivuudessa on toki vielä kehittämisen varaa – se toimii edelleen beta-nimikkeen alla – mutta jo tällaisenaankin voin kuvitella sille paljon käyttökohteita. Alla muutama esimerkki hiukan hankalammilla sanoilla. Kuvan sisällön lisäksi voit määritellä myös kuvan tyylin (Photo, 3D, Painting, Pattern, Concept Art):

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *