Adobe julkaisi syksyllä MAX-kehittäjätapahtumansa yhteydessä uusia versioita Creative Cloud -sovelluksistaan. Lightroom Classiciin lisättiin mielenkiintoisia uusia tapoja luoda maskeja tekoälyyn perustuvan hahmontunnistuksen avulla. Lightroom tunnistaa nyt kuvassa olevat ihmiset ja voit kohdistaa korjauksia automaattisesti maskien avulla mm. kohteen ihoalueille, kasvoihin, kulmakarvoihin, huuliin tai hiuksiin. Lisäksi Lightroom tunnistaa ja valitsee automaattisesti kuvassa olevan taivaan ja voit kohdistaa siihen esimerkiksi sävykorjauksia. Voit myös auttaa Lightroomia tunnistamaan mitä tahansa objekteja kuvasta siveltimen avulla, jonka jälkeen sovellus viimeistelee kohteen reunojen valinnan.

AI-maskit eivät toki ole aivan erehtymättömiä, mutta voit tarvittaessa korjata ja viimeistellä itse koneen valitsemia alueita kuvassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *