Suomenkin medioissa ja verkossa on viime päivinä kohistu tekoälyn tuottamasta tekstistä. Chat GPT on eräs työkalu, joka kykenee muodostamaan hämmästyttävän hyvää tekstiä automaattisesti aiheesta kuin aiheesta. Sille voi esittää myös jatkokysymyksiä ja keskustella tekoälyn kanssa samaan tapaan kuin yritysten sivuilla olevien ”tyhmien” chatbottien kanssa.

Canvalla on palvelussaan myös vastaavanlainen AI-tekstityökalu. Magic Write on mukana uudessa beta-julkaisuvaiheessa olevassa Docs-moduulissa. Docsin avulla voi tehdä Canvassa monipuolisia tekstidokumentteja, jotka sisältävät Canvan muita elementtejä (kaavioita, grafiikkaa, videota, upotuksia ym.). Taikakirjoitus ei toimi vielä suomenkielellä, mutta jos vaihdat Canvan kielen englanniksi, pääset hämmästelemään sen verbaalista lahjakkuutta. Tässä muutama esimerkki Magic Writen tuottamista lyhyistä tekstipätkistä. Tekoälylle annetaan kysymys tai lyhyt johdanto, josta se itse muodostaa tekstiä todella hienosti:

Ensin lyhyesti Suomen historiaa…
Sitten talonrakennuksen apuvälineitä…
Lopuksi vielä kuvitteellinen tarina pojasta ja rikkinäisestä kitarasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *