Adobekin on lähtenyt kiireellä mukaan tekoälyn avulla tuotettaviin kuviin. Vaikka yritys aloittaakin takamatkalta – vastaavia palveluitahan on ollut jo jonkin aikaa – on Firefly perin kunnianhimoinen hanke. Toistaiseksi se on vielä vain kokeilukäytössä ja edellyttää henkilökohtaisen kutsun saamista beta-käyttäjäksi Adobelta. Tällä hetkellä palvelun avulla voi luoda kuvia tekstikuvauksen perusteella sekä kirjaintäyttöjä, mutta Fireflyn esittelysivun perusteella on lupa odottaa monia muitakin tekoälyn avulla toimivia kuvakehittimiä.

Fireflyn vahvuus on helppokäyttöinen käyttöliittymä, joka on huomattavasti käyttäjäystävällisempi kuin esimerkiksi Midjourneyn Discord-pohjainen chat-sovellus, jossa komennot syötetään muiden käyttäjien kuvavirtaan ja lopputuloksena on melkoinen sekamelska. Firefly tarjoaa kuvan muokkausvaihtoehdot siististi käyttöliittymän oikeassa reunassa:

Adobe haluaa erottua muista myös sillä, että tekoälyn opettamisessa ei ole käytetty webiin julkaistuja muiden kuvia, vaan Firefly käyttää ”älyssään” Adoben oman Adobe Stock -kuvapankin kuvia ja maksaa niiden käytöstä myös tekijänoikeuksien haltijoille korvauksen.

Fireflyn tuottamien kuvien laatu ei vielä täysin pärjää esimerkiksi Midjourneyn 5-versiolle, mutta palvelua varmasti kehitetään edelleen. On mielenkiintoista nähdä, miten AI-kuvat lopulta muuttavat graafista suunnittelua ja kuvien käyttöä eri tarkoituksiin. Tarvitaanko julkaisujen kuvittamiseen jatkossa lainkaan omia kuvia? Täsmällisiä tuotekuvia ja henkilökuvia tekoäly tuskin osaa tehdä jatkossakaan, mutta monet muut kuvituskuvat se varmasti osaa korvata.

Vai osaisikohan se tulevaisuudessa tehdä kuvan käskyllä ”Yrityksemme tuotekehittäjä Vesa Virtanen esittelemässä Berliinin messukeskuksessa uutta lasermittauslaitettamme.” Pelottavaa.

Tässä muutamia esimerkkejä Fireflyn tuottamista kuvista. Arvaatko, mikä näistä ei kuulu joukkoon ja on Midjourneyn tuotos:

Adobe Firefly: firefly.adobe.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *