Adobe lopettaa helmikuussa 2024 Creative Cloud -pilvipalvelunsa automaattisen synkronoinnin paikallisen, omalle tietokoneelle asennetun kansion ja pilvipalvelun välillä. Pilvidokumenttien tallennus suoraan sovelluksista sekä CC-kirjastojen käyttö pilven kautta pysyvät ennallaan. Adobe perustelee päätöstä sillä, että se haluaa keskittyä pilvitallennuksen tarjoajana luovien sovellustensa avulla tehtyihin dokumentteihin. Nykyiselläänhän Creative Cloud Files toimii samalla tavoin kaikelle sisällölle kuin Microsoft OneDrive, Dropbox tai Google Drive eli Adoben pilveen voi tallentaa mitä tahansa sisältöä ja palvelu synkronoituu automaattisesti paikallisen kansion kanssa.

Käyttäjälle muutos näkyy ainoastaan siinä, että helmikuussa paikallisen kansion nimi muuttuu, eikä synkronointi enää toimi. Paikallinen kansio ei poistu, joten ei hätiä mitiä. Adobe haluaa myös kannustaa käyttäjiä pilvidokumenttien käyttöön ja onhan niillä toki etunsa: versiointi, automaattinen tallennus ja käyttö miltä tahansa laitteelta. Mutta kolikon toinen puoli asiassa lienee käyttäjien sitouttaminen yhä enemmän Adoben ekosysteemiin.

Lisätietoja: https://helpx.adobe.com/fi/creative-cloud/kb/eol-creative-cloud-synced-files.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *