Tekoälyn hyödyntämisessä ehkä suurin este on käyttäjä itse, joka ei tajua, mien paljon tekoälyapurit voivat jo tällä hetkellä auttaa erilaisissa pikku-asioissa. Tekoälyn hyötykäyttöä ajatellaan usein erillisenä toimintona, joka edellyttää suuria datamääriä ja monimutkaisia tehtäviä. Parhaiten tekoälyä pystyy hyödyntämään kuitenkin pienissä askareissa, joissa oma kyky havinnoida asioita tai päätellä lopputulemia ei enää riitä. Tekoäly on hyvä apuri ja jatke omalle aivotyölle ja se pitäisikin osata integroida osaksi omaa työskentelyä. Usein itsekin vasta siinä vaiheessa, kun ei mikään muu enää auta, turvaudun tekoälyn apuun. Ja yllätyksekseni se osaa usein ratkaista sellaisiakin asioita, joita ei tule edes ajatelleeksi sen osaavan.
Hyvä esimerkki tästä on Bootstrap-koodiin tekemäni kirjoitusvirhe, jota en tuntikausien tuijottelun jälkeenkään löytänyt. Viimeinen oljenkorsi oli taaskin Copilot, jolle syötin koodin ja kysyin, mikä siinä on vikana? Ja vastaushan tuli niin kuin Ilmajoen apteekin hyllyltä:

Toinen hauska esimerkki oli ystäväni lähettämä kuva jonkun kaupungin keskustasta ja kysymys: Arvaa missä? Kun syötti kuvan tekoälylle, oli mysteeri hetkessä ratkaistu (ja lähettäjän ilo pilattu!).
PS. Google Geminihän tekee jo loistavia verkkosivujen pohjia, joten taitaa tekoäly viedä Front-End devaajiltakin töitä tai ainakin muuttaa työn luonnetta rajusti.